2024-05-19 12:54

Sectorul 1, FĂRĂ contract de deszăpezire la prima ninsoare: "Va fi GROAZNIC"

 |  21:52
Sectorul 1, FĂRĂ contract de deszăpezire la prima ninsoare: "Va fi GROAZNIC"

Gunoiul din sectorul 1 ar putea fi acoperit de zăpadă. Operatorul de salubritate a notificat primăria că nu va curăţa străzile la prima ninsoare, pentru că nu au fost alocaţi bani pentru acest lucru.

În plus, Clotilde Armand nu a plătit nici deszăpezirea de iarna trecută, aproximativ 8 milioane de euro. Nici consilierii locali nu ştiu de ce primarul nu a bugetat aceste cheltuieli, motiv pentru care unul din ei a şi depus o plângere penală pe numele edilului pentru abuz în serviciu.

La prima ninsoare, niciun utilaj de deszăpezire nu va ieşi pe străzi în Sectorul 1, spun reprezentanții Romprest.

„E tragedie, e groaznic, va fi, să dea Dumnezeu să nu avem zăpadă să nu fie probleme. Va acoperi zăpada gunoaiele până la primăvară", spune o bucureteanca din Sectorul 1, la Antena 3.

Lipsa unui contract de deszăpezire se adaugă listei cu datorii neplătite către firma Romprest, care a transformat Sectorul 1 într-un munte de gunoi, în această vară.

Sectorul 1, fără contract de deszăpezire la prima ninsoare

Potrivit companiei de salubrizare, Primăria Sectorului 1 are următoarele datorii către aceasta:

- 8 milioane de lei, contravaloarea serviciilor de deszăpezire de iarna trecută, neplătite nici până acum

- 130 de milioane de lei - facturile emise și neplătite în perioada iulie-mai 2021

- 26 de milioane de lei - penalitățile de întârziere

Consilierii locali ai PNL şi PSD o acuză pe primarul Clotilde Armand că nu discută cu ei despre problemele din sector. Mai mult, ar ţine ascunse cheltuielile şi datoriile primăriei. Unul din consilieri chiar a depus o plângere pentru abuz în serviciu pe numele primarului.

„Am făcut o plângere penala împotriva primarului pe acest subiect, cel al generării unui buget greșit, prezentat într-o manieră falsă, consilierilor.(...) Este o situație dezastruoasă care trebuie oprită sub orice formă", spune Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1

În criza gunoiului şi, mai nou, a zăpezii, reprezentanții primăriei spun că poartă negocieri cu operatorul de salubritate.

, compania de salubritate care asigură şi serviciile de deszăpezire. Şi asta pentru că primăria nu ar fi alocat niciun leu pentru sezonul de iarnă.

„Suntem in imposibilitate de a mai susține activitatea de deszăpezire din Sectorul 1 datorita lipsei de bani.(...)Pentru utilajele respective trebuie să existe șoferi, parcul cuprinde 100 de utilaje. Nu mai zic de carburant, reviziile, defecțiunile care apar", a spus Sorin Velicu, director operațional ROMPREST.

„Vrem să asigurăm cetățenii că Sectorul 1 nu rămâne fără serviciile de deszăpezire", spune Ionel Stoica, purtătorul de cuvânt al primăriei Sectorului 1.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE