2024-05-06 12:56

Se PRELUNGEȘTE programul la serviciile de pașapoarte

 |  21:40
Se PRELUNGEȘTE programul la serviciile de pașapoarte

Creşterea cu peste 450% a cererii de eliberare de paşapoarte şi cozile imense din ultimele zile au determinat Ministerul de Interne să modifice programul de lucru la birourile care eliberează aceste acte.

Programul de lucru al ghişeelor de la paşapoarte va fi prelungit de luni până vineri, între orele 08:00 - 20:00, iar lucrul cu publicul se va desfăşura şi în weekend, pentru evitarea supraaglomerării, informează Ministerul Afacerilor Interne.

 De asemenea, se vor suplimenta, până la capacitatea maximă, staţiile de preluare a cererilor la nivelul structurilor teritoriale de paşapoarte.

"În acest sfârşit de săptămână atât la nivelul municipiului Bucureşti, cât şi în teritoriu, Serviciile Publice Comunitare de Paşapoarte vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul (primiri cereri şi eliberări paşapoarte). Menţionăm totodată faptul că, pentru zilele de weekend, au fost deja operaţionalizate programările online în mai multe judeţe din ţară. În acest moment, se întreprind măsuri pentru operaţionalizarea programărilor online şi pentru restul judeţelor, în vederea reducerii timpului de răspuns la solicitările primite din partea cetăţenilor", informează un comunicat al MAI.

Pentru a asigura eliberarea paşapoartelor într-un termen cât mai scurt, anumite categorii de solicitări au fost relocate, spre soluţionare, de la structurile de paşapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic. Astfel, arată sursa amintită, în perioada 03-11.03.2022 au fost relocate 5.371 cereri de la SPCP al municipiului Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Suceava către SPCP Argeş, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Mureş, Teleorman şi Vrancea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE