2024-04-26 23:50

Se modifică Programul RABLA! Anunțul ministrului Mediului

 |  21:16
Se modifică Programul RABLA! Anunțul ministrului Mediului

Programul Rabla va fi modificat. Cei care cumpără mașini electrice vor primi mai mult de 10.000 de euro, cât este valoarea unui tichet în prezent. Ministrul Mediului anunţă că bugetul alocat va fi majorat cu 15 procente, atât pentru persoane fizice cât şi pentru companiile care vor să achiziționeze autoturisme "verzi". Va fi modificat şi programul Rabla Clasic. În acest caz, va fi facilitată decontarea mai rapidă pentru dealerii auto.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că prin intermediul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus România a reuşit să scoată din circulaţie, în anul 2022, 100.000 de autovehicule mai vechi de opt ani. El arată că, în anii care vor urma, bugetul programului Rabla Clasic va scădea, în beneficiul celui care încurajează cumpărarea de autoturisme electrice, în contextul în care în anul 2035 Comisia Europeană şi-a propus să înceteze vânzarea de autoturisme cu combustie internă.

 ”Vom majora bugetul cu cel puţin 15% la maşinile electrice şi vom lansa şi un program de flote comerciale, prin care vom ajuta şi companiile private să beneficieze de un sprijin mai mare de 200.000 de euro pentru maşinile electrice. Acest program trebuie să treacă şi prin Consiliul Concurenţei, prima dată vom notifica Consiliul Concurenţei pentru o chemă de ajutor de stat, dar şi acolo vom avea un program mai ambiţios de a susţine inclusiv companiile private”, a afirmat, luni seară, la un post de televiziune, ministrul Tanczos Barna, potrivit news.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE