2024-05-05 23:19

Scrisoare deschisă a angajaților Teatrului Nottara pentru Nicușor Dan

 |  13:02
Scrisoare deschisă a angajaților Teatrului Nottara pentru Nicușor Dan

Peste o sută sută de angajaţi ai Teatrului „C.I. Nottara” îi solicită primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan , printr-o scrisoare deschisă, să o numească în funcţia de director general al instituţiei pe actriţa Victoria Cociaş, în urma respingerii contestaţiei Marinelei Ţepuş după evaluarea recentă. Totodată, semnatarii cer de urgenţă o întâlnire cu edilul şi cu directorul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism, Liliana Fedorca.

„Subsemnaţii, angajaţi ai Teatrului C.I. Nottara, ca urmare a situaţiei create în ultima vreme, şi care a escaladat atât în spaţiul public, cât şi în interiorul instituţiei, vă rugăm să aveţi în vedere numirea unui manager interimar, care să-i reprezinte pe toţi cei 149 de angajaţi, nu doar pe cei 15 petiţionari anonimi. Acest lucru se poate întâmpla doar prin numirea unei adevărate personalităţi artistice a instituţiei noastre, care nu a făcut parte din comploturi şi/sau scene de culise nedemne de un teatru respectat şi iubit de public. Noi, semnatarii acestei scrisori, vă supunem atenţiei numele doamnei Victoria Cociaş, actriţă cu o activitate de 37 de ani în Teatrul „C.I. Nottara”, artistă recunoscută în plan naţional, care se bucură de admiraţia şi respectul întregului colectiv. Suntem siguri că doamna Victoria Cociaş, printr-un comportament ireproşabil dublat de o prodigioasă activitate artistică, va putea tempera tensiunile apărute în cadrul colectivului ca urmare a scandalului provocat de reclamaţia celor 15 angajaţi, fiind în stare să readucă un climat armonios şi echilibrat în activitatea curentă a instituţiei”, se arată într-o scrisoare publicată pe Facebook. 

„Indiferent de răspunsul domnului primar Nicuşor Dan, vreau să mulţumesc tuturor colegilor mei din Teatrul Nottara pentru încrederea cu care m-au onorat”, a scris și Victoria Cociaş. 

În perioada 6 - 12 aprilie, Primăria Municipiului Bucureşti a evaluat activitatea a 16 manageri de instituţii de cultură din Capitală subordonate municipalităţii, iar Marinela Ţepuş, teatrolog, care conducea Teatrul Nottara de 10 ani, a fost evaluată cu notă sub 7 şi a fost, conform legii, demisă. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE