2024-05-05 23:30

Românii nu se înghesuie să facă plăți DIGITALE. Ce se schimbă de anul viitor

 |  23:18
Românii nu se înghesuie să facă plăți DIGITALE. Ce se schimbă de anul viitor

Raportul unei companii globale pentru soluții de plată arată că 40% dintre români nu au cont în bancă și nici card, și doar o treime dintre magazinele din țară folosesc POS-ul la încasare. Astfel, românii se numără printre ultimii din Europa la capitolul plăți digitale, însă autoritățile vor să schimbe lucrurile.

România are cel mai mic nivel de utilizare a serviciilor financiare de bază din Europa, potrivit Indicelui Plăților Digitalizate realizat de o companie globală de profil. Față de români, care sunt la 60%, 81% dintre bulgari și 86% dintre croați au un cont în bancă.

Totodată, mulți români nu înțeleg la ce le-ar folosi un card bancar, în condițiile în care foarte multe magazine nu îl acceptă și preferă să lucreze cu bani cash.

Conform modificărilor codului fiscal adoptate de Guvern, în 2023 toate magazinele cu o cifră de afaceri anuală de peste zece mii de euro vor fi obligate să introducă terminale pentru plata cu cardul. În prezent plafonul este de 50.000 de euro și doar 32% dintre comercianți au sisteme de tip POS.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE