2022-08-15 22:20

Românii au parte de o nouă MINIVACANȚĂ. Câte zile libere vom avea

 |  18:40
Românii au parte de o nouă MINIVACANȚĂ. Câte zile libere vom avea

Românii se vor bucura de un weekend prelungit în luna august. Sfânta Maria Mare, care este zi liberă legală, se sărbătorește pe 15 august, care pică într-o zi de luni.

Potrivit Codului Muncii, zilele de sărbătoare legală sunt zile în care nu se lucrează. Acordarea zilelor libere se face de către angajator, iar în cazul în care angajatul nu își poate lua ziua liberă, atunci i se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Tot potrivit legislației, dacă zilele libere nu pot fi acordate, din motive justificate, atunci „salariaţii beneficiază de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru”.

În afara zilelor de sărbătoare legală din luna august, angajații români vor mai avea, până la finalul anului, patru zile libere legale. Trei dintre acestea vor pica în timpul săptămânii.

- 30 noiembrie (Sfântul Andrei) - pică miercuri;

- 1 decembrie (Ziua Naţională a României) - pică joi;

- 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) - duminică şi luni.

De precizat este faptul că Executivul a decis ca anul acesta să fie liberă și ziua de 2 decembrie (vineri), pentru a lega Sfântul Andrei și Ziua Națională a României de weekendul 3-4 decembrie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE