2024-05-05 01:14

Românii au cumpărat tot mai MULTE biciclete în pandemie

 |  20:25
Românii au cumpărat tot mai MULTE biciclete în pandemie

Dragostea românilor pentru biciclete a crescut semnificativ în pandemie. Criza sanitară a impulsionat vânzările, care s-au mărit cu aproximativ 20 la sută față de 2019. Interesul ar fi fost și mai mare dacă orașele ar avea infrastructura potrivită.

Bicicletele şi-au recăpătat popularitatea în pandemie, iar traseele prin pădure sunt preferatele bicicliştilor pentru că acolo se simt în siguranţă. Un exemplu este Mestecănişul de la Reci, cea mai întinsă arie protejată din județul Covasna, Bike Resort Sinaia sau traseul de la Buneşti. Alţii, folosesc bicicleta ca mijloc de transport pentru a evita aglomeraţia din autobuze, tramvaie sau metrou.

După carantina de anul trecut, la un magazin de biciclete din Braşov au fost zile în care peste 60 de oameni stăteau la rând.

Şi în ţări ca Anglia, Australia sau SUA magazinele de biciclete au înregistrat vânzări record cu creşteri de până la 86%. Problema este ca la noi în ţară, localităţile nu sunt prietenoase cu bicicliştii.

Oraşul ideal nu este neapărat cel cu multe piste de bicicletă. În timp ce ne plângem că nu avem infrastructura dezvoltată, alţii găsesc soluţii. De eexemplu, la Bruxelles autorităţile au instituit pe străzile secundare limita de viteză la 30 de km/h, astfel încât să nu mai fie nevoie de sectoare separate pentru maşini şi biciclete.

Anual piaţa de biciclete creşte de la 8 până la 20 la sută, dar piaţa de calitate nu depăşeşte 10 procente în România. Ţările cu vânzare semnificative sunt Franța, Germania şi Olanda. Se estimează că vânzările de biciclete le vor depăşi pe cele de maşini în Europa până în 2030.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE