2024-05-03 21:26

România cere SPRIJIN financiar pentru protejarea refugiaților

 |  23:10
România cere SPRIJIN financiar pentru protejarea refugiaților

Cu zeci de mii de refugiați la granițe, România caută soluții să gestioneze situația. Autoritățile pregătesc schimbări legislative. Dar nu numai atât. Pregătesc și măsuri speciale ca să facă față numărului mare de oameni. O prioritate o reprezintă miile de copii ucraineni care au ajuns la noi în țară.

Zeci de mii de ucraineni, dintre care foarte mulți minori, aproximativ 18.000 se află în România. Departe de casă și de viața pe care o știau, multe familii sunt în stare de șoc și au nevoie atât de sprijin emoțional cât și material. Guvernul cere autorităților centrale și locale de protecție a copilului să fie în alertă permanentă. Mai mulți psihologi sunt chemați să îi ajute mai ales pe acei copii care sunt departe de părinții lor și au ajuns în România cu alte familii.

Potrivit ultimelor date, pe teritoriul României au intrat în jur de 120.000 de refugiați. Patru din zece au și rămas aici. La punctul de trecere a frontierei unii au acte de identitate, alții nu. Cei cu pașaport biometric pot rămâne 90 de zile în România sau în alt stat european. Cei cu pașaport normal vor primi viză. Cine nu are  pașaport poate intra pe teritoriul României cu orice alt act de identitate, transmite TVR.

1070 de refugiați au solicitat azil în România. Statul român se angajează să-i protejeze. Guvernul solicită bani din fondurile Uniunii Europene expres prevăzute pentru migrație și protecție civilă. Executivul a modificat și legea Codului Aerian.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE