2024-05-03 17:58

Revine obligativitatea purtării măștii în aer liber? Ce răspuns a dat directorul CNSCBT

 |  17:21
Revine obligativitatea purtării măștii în aer liber? Ce răspuns a dat directorul CNSCBT

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, susține revenirea la obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate zonele, nu doar în spaţiile închise şi în cele aglomerate.

“Din punct de vedere epidemiologic. mie mi se pare o măsură care ar trebui reluată”, a precizat Pistol, care a menţionat că poartă masca în toate zonele. 

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că oamenii nu trebuie să aştepte o decizie a autorităţilor în acest sens şi că pot purta masca peste tot pentru a se proteja: “Nu trebuie să se aştepte o decizie sau o obligativitate. Doamna doctor vă spune că este recomandat ca fiecare dintre noi să poarte mască oriunde este. Dacă asta va înseamna în viitor să se traducă într-o hotărâre din nou sau ordinul ministrului, că era prin ordin dacă nu mă înşel, acest lucru se va decide. Dar recomandarea doamnei doctor este clară, este o recomandare ca oricine dintre noi să se protejeze, să poarte masca oriunde este cu alte persoane chiar dacă este şi în aer liber. Asta este venită din cauza faptului că această tulpină se transmite foarte uşor şi într-un interval mult mai scurt de contact decât tulpina anterioară".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-24

In legatura cu acest articol...

Peste 17.000 de elevi vor învăța online de săptămâna viitoare

Bucureștiul și şase județe din țară au intrat în SCENARIUL ROȘU

Dr. Monica Pop: "Toți vaccinații se pot INFECTA și pot transmite. Certificatul verde doar este o chestie POLITICĂ"




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE