2024-05-02 15:44

RECENSĂMÂNT 2022. Ce se întâmplă dacă recenzorul nu te găsește acasă

 |  12:21
RECENSĂMÂNT 2022. Ce se întâmplă dacă recenzorul nu te găsește acasă

Primii recenzori au ieșit luni pe teren, în etapa a doua a recensământului 2022, care a început cu stângul.

După mai multe amânări, fie din cauza faptului că nu s-a făcut sincronizarea datelor pe tablete, fie că mai este nevoie de personal, recenzorii au început de ieri să meargă pe teren, potrivit stirileprotv.ro.

În Bucureşti, niciun recenzor nu a ieşit pe teren în prima zi. În Primării încă se face sincronizarea datelor pe tablete şi în plus, în continuare e lipsa de personal. 

În Sectorul 2, de exemplu, sunt angajaţi doar 58 de recenzori, deşi este nevoie de peste 280. Iar în Sectorul 4 sunt disponibili doar 90 de oameni din cei 250 de care ar fi nevoie.

Acolo unde recenzorul nu găseşte pe nimeni acasă, lasă un bilet și un număr de telefon. Proprietarul trebuie să-l apeleze pentru ca cei doi să se înţeleagă apoi cu privire la data la care se pot întâlni.

Teoretic, cea de-a doua etapă a recensământului ar trebui să se încheie pe 17 iulie, însă este posibil ca ea să se mai prelungească având în vedere că a început stângaci.

Câți bani câștigă un recenzor care merge pe teren la Recensământ 2022

Recensământul pe teren a început luni, după o perioadă de amânări, iar în unele primării însă se mai face sincronizarea datelor pe tablete.

În cazul unui recenzor care merge pe teren, acesta va fi plătit cu aproximativ 10 lei pentru fiecare persoană recenzată.

Circa 16 lei va primi un recenzor care merge în localități izolate sau dispersate, mai spun autoritățile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE