2024-05-04 08:25

PROTEST naţional al fermierilor. Sunt BLOCATE patru vămi şi portul Constanţa

 |  16:40
PROTEST naţional al fermierilor. Sunt BLOCATE patru vămi şi portul Constanţa

Fermierii români protestează astăzi în toată ţara. Oamenii se plâng că afacerile lor sunt puse în pericol din cauza cerealelor din Ucraina.

A început marele protest al fermierilor. Aceştia au ieşit deja cu tractoarele pe străzi şi se îndreaptă către locurile în care vor protesta. Sunt decişi să blocheze vămile şi marile oraşe. Agricultorii vor paraliza patru vămi şi portul Constanţa, dar vor protesta şi în faţa sediului Comisiei Europene din Bucureşti. De acolo vor pleca în marş către ministerul Agriculturii.

Fermierii spun ca aceste proteste sunt ultima solutie pe care au gasit-o pentru a trage un semnal de alarmă faţă de concurența neloială cu care se confruntă cu cerealele din Ucraina.

„Această formă extremă de manifestare este consecința nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă”, a anunțat Alianța pentru Agricultură și Cooperare., citata de Antena 3.

Potrivit organizatorilor, protestele vor fi în București și în județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea și Vrancea.

Ei acuză că România ar fi trebuit să fie doar ţară de tranzit, nu şi de import. În urma acestui lucru, fermierii români au rămas cu marfa nevândută. În acest sens, cer o supraveghere suplimentară în vămi, cer să se respecte cu rigurozitate aceste culoare de tranzit. De asemenea, fermierii cer suspendarea măsurii netaxării mărfurilor ucrainene, în vămi. Ei spun că aceste soluţii sunt ultimele pe care le-au găsit "împotriva concurenţei neloiale acerbe".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE