2024-05-03 14:43

PROTEST în Piața Universității: "Copiii noştri nu-s cobaii voştri" / Se cere DEMISIA lui Raed Arafat

 |  16:56
PROTEST în Piața Universității: "Copiii noştri nu-s cobaii voştri" / Se cere DEMISIA lui Raed Arafat

Zeci de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a protesta impotriva restrictiilor exagerate stabilite de Guvern. Oamenii sunt nemulțumiți de măsurile autorităților și sătui de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Jandarmii i-au rugat pe protestatri să poarte măşti, având în vedere că nu poate fi păstrată distanţarea din cauza aglomeraţiei. Protestatarii au ajuns să se ia la îmbrânceli cu forţele de ordine.

Manifestanţii au cerut demisia lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi secretar de stat în MAI.

Mulţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de obligativitatea purtării măştilor de protecţie şi au spus că nu cred în această pandemie. Oamenii au mai spus că nu sunt de acord cu închiderea restaurantelor şi a teatrelor şi că drepturile le sunt încălcate.

Ce spun protestatarii

"Nu mi se pare normal ca într-o ţară democratică nu ai voie să te exprimi. Pentru ce s-a creat ambuscada asta? Pentru intimidare? Avem dreptul la libertate. În 1989 au murit oameni aici pentru libertate. Ruşine acestor oameni. Poporul roman a ales să fie sclav. Nu mi se pare normal, toţi suntem români şi luptăm. Eu nu cred în această pandemie. Asta se face la nivel mondial pentru că vor să schimbe totul", a declarat unul dintre manifestanţi.

"Nu port mască, nu ne temem de nimic atâta timp cât îl avem pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, nici de un Guvern ca acesta", a spus un alt protestatar.

"Toate hotărârile care au fost luate. Cu siguranţă toţi românii sunt supăraţi din acest motiv (că nu s-au putut închina la moaştele Sfintei Parascheva, n.red). Şi acesta este un motiv pentru care suntem aici. Mă scuzaţi. Parada gay s-a aprobat la Sibiu pe 14-15 octombrie, cu girul lui Iohannis, cu girul primarului din Sibiu. Adică ei nu se infectează de COVID. Bineînţeles se infectează de HIV şi sunt lăsaţi să se desfăşoare", a spus un alt manifestant din Piaţa Universităţii.

Protestatarii i-au huiduit pe jandarmi şi au scandat "Libertate, libertate!, "Jos dictatura", "Noi vă plătim", "Jos trădătorii!", "Copiii noştri nu-s cobaii voştri". La un moment dat, oamenii au început să spună în cor rugăciunea "Tatăl nostru".

Sunt proteste şi în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. Oamenii scandează împotriva oficialilor, după ce au fost luate măsurile privind închiderea restaurantelor, a teatrelor, a cinematografelor. Manifestanţii spun că cifrele COVID raportate sunt inventate şi că nu reflectă realitatea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE