2022-07-02 08:58

Primarul Nicușor Dan anunță licitație pentru 212 kilometri de conductă de TERMOFICARE

 |  22:51
Primarul Nicușor Dan anunță licitație pentru 212 kilometri de conductă de TERMOFICARE

Nicuşor Dan a anunţat că licitaţia pentru reabilitarea celor 212 kilometri de conductă de termoficare a fost lansată. Potrivit primarului Capitalei, problema termoficării va fi rezolvată abia peste patru ani.

Primarul Capitalei a anunţat, miercuri seară, că a fost lansată licitaţia pentru reabilitarea a 212 km de conductă de termoficare, cu un orizont de timp de 4 ani pentru proiectare şi execuţie.

„Am lansat licitația pentru cel mai mare proiect cu finanțare europeană dedicat modernizării sistemului de termoficare din Capitală.

Scopul proiectului e reabilitarea a 212 kilometri de conductă de termoficare, cu o valoare totală estimată de 281 de milioane de euro și un orizont de timp de 4 ani pentru proiectare și execuție, efort care va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. (Da, e vorba despre banii europeni pe care Bucureștiul i-a avut la dispoziție prin precedentul cadru financiar multianual pe 7 ani al Uniunii Europene, dar n-a reușit să-i acceseze atunci.

Am semnat contractul pentru acest proiect cu Ministerul Fondurilor Europene la scurt timp după ce am preluat mandatul de primar general).

Cei 212 kilometri vor fi împărțiți în 25 de tronsoane și țintesc secțiunile cu cele mai mari pierderi de apă și căldură din întreaga rețea de termoficare a Bucureștiului. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 martie și vreau să avem cât mai mulți ofertanți, fiindcă va fi foarte mult de lucru.

La finalul proiectului vom putea spune, în sfârșit, că problema termoficării e rezolvată în Capitală”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE