2024-05-04 04:34

Primarul Chișinăului, exasperat de comportamentul unor refugiați ucraineni: "Ne așteptăm la FURTURI, tâlhării, abuzuri"

 |  11:16
Primarul Chișinăului, exasperat de comportamentul unor refugiați ucraineni: "Ne așteptăm la FURTURI, tâlhării, abuzuri"

Mai mulți internauți se plâng pe rețelele de socializare de comportamentul unor ucraineni care, potrivit lor, ar fi nemulțumiți de felul în care au fost primiți și de faptul că nu li se vorbește în limba ucraineană. Primarul Chișinăului (foto) atenționează că unii refugiați au un comportament neadecvat și crede că pot apărea cazuri de furturi, tâlhării, abuzuri și vandalism.

Imagini video în care mai mulți moldoveni își arată nemulțumirea față comportamentul unor refugiați din Ucraina au împânzit rețelele de socializare. Aceștia susțin că persoanele venite din țara vecină le-ar cere să vorbească în limba ucraineană, iar alții caută distracții, în timp ce luptele nu contenesc în Ucraina.

„Iată, ieri, în raionul Briceni s-au bătut, au hărțuit angajații hotelului. I-au impus să vorbescă în limba ucraineană. Haideți, să vă comportați normal, vă rog mult, și haideți să ne ajutăm reciproc”.

„Doi bărbați tineri, care au în jur de 30 de ani, s-au apropiat de mine și m-au rugat să le găsesc niște fete și să dau muzica mai tare. Desigur, eu știam că sunt din Ucraina și i-am întrebat dacă în țara voastră totul este normal? Ei mi-au zis că acolo e război. Eu le zic: acolo e război, iar noi aici vrem să amânăm unele distracții, oamenii nu au dispoziție. La care, ei spun că războiul e acolo, dar aici trebuie să te distrezi”.

Nemulțumiți de comportamentul unor conaționali de-ai lor sunt și unii ucraineni, care i-au îndemnat pe aceștia să aibă o atitudine adecvată în țara care i-a primit cu brațele deschise, scrie tv6.md.

„Oamenii vă oferă locuință, vă ajută cum pot, cu haine, mâncare, dar ai noștri, ajunși aici, deja se plâng că nu le place locuința, că stau în moteluri, unde bucătărie este comună, iar în cameră stau mai multe persoane. Băieți, dacă vă oferă camere, asta e încă Slava Domnului, alții sunt cazați în săli de sport”.

„Vă rog, nu ne faceți de rușine, comportați-vă educat. Noi suntem aici de cinci zile, dar deja văd video în care oamenii se comportă urât, se plâng, sunt obraznici, cer sau nu le place ceva. Pe noi aici ne-au primit, oamenii ne dau maximum ceea ce nicăieri în altă parte nu ne-ar fi dat”.

Iar primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a menționat, la o conferință de presă, că în Capitală printre refugiați sunt persoane cu un comportament inadecvat.

ION CEBAN, primarul Capitalei: „Sunt oameni care sunt foarte obraznici, care se comportă absolut inadecvat. Ne putem trezi cu lucruri destul de urâte, începând de la furturi, tâlhării, abuzuri, vandalism, care deja are loc”.

În context, edilul a spus că va expedia demersuri autorităților centrale pentru a solicita fortificarea capacităților atât în cazul carabinierilor, dar și suplimentarea numărului de agenți de patrulare în Capitală.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE