2024-04-26 18:59

O fetiță s-a născut pe DN 7, în ambulanța SMURD. Salvator: "Cea mai intensă senzaţie"

 |  10:16
O fetiță s-a născut pe DN 7, în ambulanța SMURD. Salvator: "Cea mai intensă senzaţie"

Alexandra nu a mai avut răbdare ca ambulanța SMURD care o ducea pe mama ei la Maternitatea din Arad să ajungă la destinație și a venit pe lume în autospecială. Născută cu cordonul ombilical în jurul gâtului, fetiţa a fost salvată de paramedici.

Alexandra Mirela a venit pe lume, sâmbătă, pe DN 7, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac, ajutată de trei paramedici: plt. maj. Florin Macovei, comandant de echipaj, sg.maj. Kristian Ivan Krajcsik și sg.maj Alin Paulik.

Cei trei au luat femeia însărcinată din Nădlac pentru a o duce la Matenitatea din Arad, unde urma să nască. Pe drumul spre Arad înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată: femeia a început să acuze dureri puternice și contracții aproximativ din 3 în 3 minute.

"Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat în sprijin dispeceratului o ambulanță cu medic sau măcar asistent, dar până atunci, împreună cu ceilalți doi salvatori, s-au pregătit pentru a asista nașterea.

După câteva minute copilul a fost adus pe lume dar cordonul oblilical era înfășurat după gât, iar copilul avea culoare cianotică”, potrivit ISU Arad, citat de Antena 3.

Maco, salvator cu experiență, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul și a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical a curățat curățat copilul, l-a învelit și l-a pus lângă mamă.

"A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegi și am luat cele mai bune decizii", a spus salvatorul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE