2024-05-04 17:40

NU se închid toate piețele! Ce condiții se impun pentru funcționarea acestora

 |  16:25
NU se închid toate piețele! Ce condiții se impun pentru funcționarea acestora

Potrivit președintelui Klaus Iohannis, piețele tradiționale românești, organizate în aer liber, vor rămâne deschise. Precizarea a venit după revolta mai multor agriculturi față de măsura închiderii piețelor în timpul toamnei când producția agricolă e semnificativă.

"Mulțumesc ca ați ridicat această problemă. Aseară am vorbit despre măsuri și mai degrabă generic despre închideri de piețe și târguri. Am ajuns la concluzia că probabil soluția cea mai înțeleaptă ar fi să se închidă cele care funcționează în spații închise și să fie lăsate să funcționeze piețele în spatii deschise. Desigur, vor trebui luate toate măsurile necesare, dar piețele tradiționale românești vor rămâne deschise. Însă vor fi verificări, trebuie respectate măsurile de igienă și de impiedicare a răspândirii virusului", a declarat Klaus Iohannis. 

România intră în carantină parțială, de luni, 9 noiembrie. Toate școlile din țară vor trece în sistem online, angajații - atât de la stat, cât și cei de la privat, vor lucra în regim de telemuncă dacă au această posibilitate, iar masca de protecție va fi obligatorie în toată țara. 

În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, iar târgurile și piețele ar urma să fie închise. Lista cu măsurile introduse de Guvern a fost publicată într-o hotărâre a CNSU. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-06

In legatura cu acest articol...

Când speră Klaus Iohannis că vom vedea primele rezultate ale RESTRICȚIILOR

Streinu Cercel ne îndeamnă să nu ne mai salutăm cu pumnul

ALERTĂ. România a depășit PRAGUL de 10.000 de cazuri de COVID în 24 de ore

Coronavirus: Arafat: Creșele și after school-urile rămân deschise

CNSU zice una, Guvernul zice alta. Creșele și after school-urile rămân DESCHISE




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE