2024-04-26 09:36

Nicușor Dan, CONTRE cu Clotilde Armand pe subiectul parcurilor din Capitală: ”Îl rog să nu mai dezinformeze”

 |  17:43
Nicușor Dan, CONTRE cu Clotilde Armand pe subiectul parcurilor din Capitală: ”Îl rog să nu mai dezinformeze”

"Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău", a transmis, vineri, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El a adăugat că edilul de sector Clotilde Armand "are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său și nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru". În replică, Armand s-a arătat surprinsă de răspunsul primarului general, spunând că în urmă cu câteva luni conveniseră ca primăria de sector să preia cele două mari parcuri. Mai mult, ea spune că a plătit datoriile către Municipalitate și îl somează pe Nicușor Dan "să nu mai dezinformeze opinia publică".

"Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău, doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său și nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru. În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB", spune Nicușor Dan.

Declarația primarului general al Capitalei vine după ce Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiectul de preluare în administrare a Parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu.

"Vă anunț că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu. (19 voturi pentru și 6 abțineri)", a transmis, joi, pe Facebook Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a declarat uimită de refuzul lui Nicușor Dan, afirmând că în urmă cu câteva luni au avut o înțelegere de a prealua parcurile Herăstrău și Cișmigiu în administrarea sectorului. 

"Recunosc că este puţin absurd să aflu din presă asta. Dl. primar are numărul meu de telefon şi m-ar fi putut contacta să mă anunţe înainte. În condiţiile în care am avut o întâlnire în urmă cu câteva luni cu dl. primar general, unde am discutat şi am convenit la iniţiativa lui să preluăm noi parcurile Cişmigiu şi Herăstrău pentru a putea face investiţii", a scris vineri Clotilde Armand într-un mesaj pe Facebook.

Ea a mai spus că va înainta o nouă solicitare pentru preluarea în administrare a celorlalte parcuri de pe raza Sectorului 1 aflate în grija ALPAB.

"Am aflat şi eu din presă că dl primar general a declarat că nu se pune problema ca Primăria Sectorului 1 să preia parcurile Herăstrău şi Cişmigiu... iar Primăria Sector 1 ar avea o datorie de 19 milioane lei către Primăria Municipiului Bucureşti. (...) Sper ca situaţia dezastruoasă a parcurilor Herăstrău şi Cişmigiu să se rezolve urgent. Voi înainta către Primăria Municipiului Bucureşti o nouă solicitare pentru preluarea în administrare a celorlalte parcuri de pe raza Sectorului 1 aflate în administrarea ALPAB. De asemenea, îl anunţ pe dl primar general că Primăria Sectorului 1 şi-a plătit datoria faţă de Primăria Capitalei şi îl rog să nu mai dezinformeze opinia publică", a mai arătat Clotilde Armand.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE