2024-04-29 23:16

Ministrul Bode explică întârzierea mesajelor RO-ALERT și unele greșeli

 |  17:48
Ministrul Bode explică întârzierea mesajelor RO-ALERT și unele greșeli

Ministrul Lucian Bode recunoaște că mesajele Ro-Alert s-au dat mai târziu, precizând că autoritățile au primit peste 500 de apeluri pentru intervenții în timpul furtunii de marți.

Oficialul susține că la sediul MAI a avut loc o ședință în care șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a prezentat date statistice în urma fenomenelor meteo înregistrate marți în Capitală și în diverse județe ale țării.

„Credeţi-mă că intervenţia la cele peste 500 de apeluri pe care le-am primit nu a fost absolut deloc uşoară. Noi, după fiecare eveniment de amploare la care participăm, pe princpiul lecţiilor învăţate, să vedem ce nu a funcţionat. Pentru că au fost într-adevăr anumite mesaje RO-ALERT care s-au dat târziu. În acelaşi timp, avertizările meteorologice au venit din timp, ştiam că Municipiul Bucureşti, Ilfov, celelalte patru judeţe sunt sub cod galben, cod partocaliu, după care a fost şi un cod roşu. Am putut să ne luăm măsuri din timp şi ce e important este că dincolo de pagubele materiale, zeci de case, 30 de copaci, nu am avut victime”, a explicat Lucian Bode, conform News.ro.

Potrivit ministrului, există o procedură foarte clară.

„Există o procedură foarte clară, vă asigur că din momentul în care DSU primeşte această informare, nu face analiză pe text şi mai stă zece minute, imediat o trimite”, a mai spus șeful MAI.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE