2021-12-03 19:11

Marius Budăi are planuri mari la Ministerul Muncii. Cu cât vor CREȘTE pensiile și alocațiile

 |  20:15
Marius Budăi are planuri mari la Ministerul Muncii. Cu cât vor CREȘTE pensiile și alocațiile

Ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii şi Solidarităţi Sociale, Marius Budăi, a vorbit în cadrul audierilor din Parlament despre majorări de pensii, de alocaţii şi de salarii, precum și de acordarea de sprijin „celor mai săraci dintre pensionari”.

Marius Budăi, propunerea PSD pentru Ministerul Muncii, a anunţat la audierile în comisiile de specialitate din Parlament că vor fi majorări în sistemul public de pensii, dar că vor creşte şi alocaţiile din 2022.

Budăi a precizat, că potrivit Programului de guvernare, punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei. „Acel 10% pe care îl cunoaștem din comunicarea publică”, a spus Budăi. Îndemnizația minimă socială ar urma să urce de la 800 lei la 1.000 lei.

De asemenea, Budăi a mai afirmat că alocatiile pentru copiii de până la 2 ani vor crește de la 1 ianuarie la valoarea de 600 lei, iar pentru cei de peste 2 ani la 243 lei.

Ministrul desemnat a menţionat şi majorarea salariului minim brut la 2550 lei de la 1 ianuarie 2022. Ministrul a menţionat că a fost agreată cu partenerii sociali crearea unui „instrument de majorare treptată a salariului minim brut, astfel încât să nu creăm dezechilibre în economie”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE