2024-05-06 02:07

Magazin cu PRODUSE GRATUITE pentru refugiaţii ucraineni, în România

 |  13:14
Magazin cu PRODUSE GRATUITE pentru refugiaţii ucraineni, în România

Cinci TIR-uri cu ajutoare umanitare din Marea Britanie au ajuns în centre din Ucraina şi România prin Centrul de consiliere a refugiaţilor din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava (USV), iar la Observatorul Astronomic al instituţiei a fost amenajat un magazin cu produse gratuite pentru familiile ucrainene care au ajuns în ajuns în judeţ, după ce au plecat de teama războiului.

Universitatea din Suceava spune că s-a implicat activ în sprijinirea refugiaţilor, prin mii de nopţi de cazare şi mese gratuite, servicii de traducere şi consiliere, dar şi distribuire a ajutoarelor, făcute de voluntari, profesori şi studenţi, din Centrul de consiliere a refugiaţilor, coordonat de prof. univ. dr. Mihai Dimian.

"Centrul USV de consiliere a refugiaţilor mulţumeşte echipei de sprijin de la Speednet International Ltd (Hereford, Regatul Unit), coordonată de doamna Mihaela Reynolds, tuturor companiilor şi persoanelor din Regatul Unit care au contribuit până acum la strângerea şi transmiterea către Centru USV a cinci tiruri de produse umanitare", se arată în comunicatul de presă al instituţiei.

Produsele au fost distribuite către centre de pe teritoriul Ucrainei (din regiunile Cernăuţi şi Viniţa), către centre de refugiaţi din judeţele Suceava şi Botoşani, dar şi către magazinul cu produse gratuite pentru refugiaţi amenajat recent la Observatorul Astronomic al USV, utilizat zilnic de aproximativ 100 de familii refugiate în zona Sucevei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE