2024-05-07 01:26

Legea Pensiilor, pe ultima sută de metri! Ministrul Muncii anunță principalele MODIFICĂRI

 |  22:14
Legea Pensiilor, pe ultima sută de metri! Ministrul Muncii anunță principalele MODIFICĂRI

După ani de chin, Legea Pensiilor intră pe ultima sută de metri! Ministrul Muncii, Marius Budăi anunță că luna septembrie 2023 este data limită pentru preluarea tuturor dosarelor în format electronic, iar legea urmează să fie gata la finalul anului.

„Până la final de septembrie este termenul pentru Casa Națională de Pensii să preia toate dosarele în format electronic, pentru a separa tehnic perioadele contributive de perioadele necontributive, pentru a avea separat sporurile cu caracter permanent care au fost luate în calcul și sporurile cu caracter nepermanent care nu au fost luate în calcul, pentru că în momentul în care vom avea legea finală să nu dureze foarte mult recalcularea și să putem avea acele 2 elemente extrem de clar și anume rezolvarea inechităților din sistemul public de pensii care se face în 2 pași prin actul normativ cu ajutorul sau cu necesitatea unui impact bugetar.  

Acum noi știm cu toții că omenirea, nu numai România, nu este într-o perioadă extrem de fericită și trebuie să fie foarte atenți la cifre. Trebuie să vedem în ce perioadă de timp poate România suporta impactul bugetar pentru rezolvarea inechităților în prima fază, după care să ne gândim că nivelul pensiilor în România nu este unul satisfăcător și mai avem mult de lucru,” a spus Marius Budăi la Realitatea Plus.

„Legea adoptată o vom avea până la momentul depunerii cererii de plată numărul 4. Și atunci trebuie data va fi probabil pe finalul de an 2023, dar digitalizarea a tot ceea ce înseamnă preluarea datelor în format electronic trebuie să o avem până la luna septembrie 2023,” a explicat ministrul Muncii.

Marius Budăi a vorbit și despre o eventuală nouă creștere a punctului de pensie în acest an:

”Pentru unii a crescut mai mult decat rata inflatiei. Problema este ca dupa doi ani de masuri proaste noi trebuie sa fim foarte atenti la cifre. Masurile din programul guvernare, din programul Sprijin pentru Romania, asa cum au fost ele creionate si decise in coalitie, sunt si le-am prelungit dupa anul 2022, pe intreaga perioada a anului 2023. Nu mi-am permis niciodata si nu imi permit nici acum sa aduc vreo speranta in spatiul public, astfel incat ulterior coalitia politica din care fac si eu parte sa nu o poata duce la indeplinire” a precizat ministrul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-22

In legatura cu acest articol...

DEFICITUL guvernamental al României, dublu față de cel din UE

PIERDEM bani din PNRR. Premierul Ciucă: ”Renegocierea e un proces care se derulează deja”

Legile Educației: Elevii vor putea fi EXMATRICULAȚI din nou. În ce condiții

STUDIU. Aproape un sfert dintre ROMÂNI n-au avut parte de nici o VACANȚĂ în ultimul an




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE