2024-05-07 22:32

Kelemen Hunor critică recomandările UE: "Nu ne putem întoarce în perioada COMUNISMULUI"

 |  19:26
Kelemen Hunor critică recomandările UE: "Nu ne putem întoarce în perioada COMUNISMULUI"

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, referitor la propunerea Comisiei Europene ca statele membre să îşi reducă consumul net lunar de electricitate cu cel puţin 10% şi cu 5% în orele de vârf, că şi în România fiecare om, familie şi instituţie trebuie să se comporte responsabil. Liderul UDMR a adăugat că este doar o recomandare a CE, nu o obligativitate şi „nu este o blasfemie să vorbim de o economisire, dar nu ne putem întoarce în perioada comunismului”.

„Cred că orice familie, om, instituţie în România, fără a recurge la a stinge becul seara sau a opri curentul, are posibilitatea de a mai economisi. Trebuie făcut acest lucru, fiindcă facem pentru noi, nu pentru alţii. Facem pentru familia noastră, societatea noastră, de aceea nu cred că este o blasfemie să vorbim de o economisire, dar nu ne putem întoarce în perioada comunismului”, a afirmat Kelemen Hunor, miercuri la Digi 24.

El a adăugat că nici nu poate fi vorba de o obligativitate la nivelul UE de a economisi energie, deoarece statele membre au posibilităţi diferite. „Fiecare om şi familie trebuie să fie responsabil pentru ceea ce urmează. Nu există în acest moment o propunere de a obliga statele membre să facă un anumit lucru. Este o recomandare. Vorbim de 15%, 20% sau 10% economisire, dar nu există o obligativitate şi nici nu se poate. Ar fi cam mult să fie obligativitate pentru că sunt state cu posibilităţi diferite. Ceea ce e adevărat la Atena nu cred că e valabil în Joseni, Harghita. Dar trebuie să conştientizăm că avem o responsabilitate”, a completat vicepremierul.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula Von der Leyen a vorbit miercuri, în plenul Parlamentului European, despre o plafonare a veniturilor companiilor care produc electricitate cu costuri mici, anunţând ”o reformă profundă şi radicală a pieţei electricităţii”.

O altă măsură propusă prin planul CE, este ca ţările membre ar trebui să îşi reducă consumul net lunar de electricitate cu cel puţin 10% şi cu 5% în orele de vârf.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE