2024-05-08 00:21

Inspectorii RAR și polițiștii rutieri din Sibiu, acțiuni de control împotriva mașinilor tunate care produc zgomot excesiv

 |  10:57
 Inspectorii RAR și polițiștii rutieri din Sibiu, acțiuni de control împotriva mașinilor tunate care produc zgomot excesiv

Mașinile tunate care circulă prin orașe, mai ales noaptea, reprezintă un inconvenient destul de mare pentru cetățeni, deranjați de zgomotul care, uneori, este chiar insuportabil. Proprietarii mașinilor tunate din Sibiu, spre exemplu, au fost luați recent în vizor de inspectorii RAR și de polițiștii rutieri, informează sibiu100.ro.

În urma contralelor au fost retrase 357 de certificate de înmatriculare și s-au acordat 478 de sancțiuni contravenționale mașinilor tunate care circulau neregulamentar.

Tot mai multe persoane depun plângeri pentru ca oamenii legii să rezolve aceste probleme. O astfel de plângere a fost depusă de un medieșean, deranjat de zgomotul produs în mod repetitiv de către un autovehicul. În urma petiției făcute de acesta, în data de 13 iulie a avut loc un control tehnic în trafic pentru „a surprinde în circulație și a supune controlului tehnic în trafic autovehiculul în cauză”, spun reprezentanții RAR, care precizează că, ulterior, problema zgomotului excesiv produs de către autovehicul s-a rezolvat. „Precizăm că instituția noastră răspunde în mod proactiv la petițiile primite ce au ca subiect starea tehnică necorespunzătoare a unor vehicule, inclusiv la cele referitoare la zgomotul excesiv produs de către autovehicule, prin organizarea și desfășurarea împreună cu Poliția Rutieră a unor acțiuni de control tehnic în trafic în intervalele orare și locațiile menționate în petițiile în cauză”, spun reprezentanții RAR Sibiu, citați de site-ul sibiu100.ro.

Acțiuni de control zilnice

 

Specialiștiii RAR Sibiu mai precizează, într-un răspuns oficial, că dispun de un autolaborator de control tehnic în trafic (CTT), dotat cu toată aparatura necesară efectuării inspecției tehnice periodice, inclusiv cu aparatura necesară pentru măsurarea nivelurilor emisiilor poluante. În județul Sibiu sunt desfășurate acțiuni zilnice de către inspectorii Registrului Auto Român din cadrul Reprezentanției RAR – Sibiu împreună cu polițiști rutieri din cadrul IPJ. În cadrul acestor acțiuni de control tehnic în trafic, polițiștii asigură selectarea și oprirea vehiculelor, iar inspectorii RAR efectuează verificarea tehnică. Deficiențele tehnice referitoare la zgomotul excesiv produs de către autovehicule se încadrează în categoria deficiențelor majore (Dma) și / sau periculoare (DP) și fac referire la „Șasiu, cadru și elemente atașate șasiului” și „emisii poluante”. Specialiștii RAR spun că activitatea de control tehnic în verificarea sistemului de amortizare a zgomotului se efectuează doar prin verificarea acestora, fără a se efectua măsurători ale nivelului de zgomot emis de către autovehiculele controlate, informează sibiu100.ro.

Sute de certificate de înmatriculare retrase, în perioada ianuarie - octombrie 2020

 

Pe raza județului Sibiu, 1.445 de vehicule au fost supusei controalelor tehnice în trafic, în perioada 1 ianuarie - 15 octombrie 2020, de către inspectorii RAR și Poliția Rutieră. Dintre acestea, 268 au fost autovehicule cu două sau trei roți. „În urma verificărilor tehnice efectuate inspectorii RAR au constatat deficiențe tehnice majore (Dma) și/sau periculoare (DP) pentru 33,29% din vehiculele controlate. Precizăm că pentru 50 de autovehicule inspectorii RAR au constatat deficiențe majore și/sau periculoase încadrate la subpunctele de verificare «6.1.2. Tubulatură de evacuare, amortizare de zgomot» și «8.1.1. Sistem de reducere a zgomotului»”, transmit reprezentanții RAR.

În urma acțiunilor desfășurate pe raza județului Sibiu în perioada menționată, Poliția Rutieră a aplicat sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare privind circulația pe drumurile publice, fiind retrase 357 de certificate de înmatriculare și aplicate 478 de sancțiuni contravenționale. Vehiculele cărora le-au fost retrase certificatele de înmatriculare ca urmare a deficiențelor tehnice constatate de către inspectorii RAR, pot fi repuse în circulație pe drumurile publice numai după promovarea inspecției tehnice în vederea redobândirii certificatului de înamtriculare, efectuată exclusiv într-o reprezentanță RAR.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE