2024-05-06 16:39

Guvernul ar putea CREȘTE pensiile și salariul minim. Voucherele sociale, prelungite

 |  17:31
Guvernul ar putea CREȘTE pensiile și salariul minim. Voucherele sociale, prelungite

Salariul minim și pensiile ar putea fi mărite de la 1 ianuarie. Este declarația premierului Nicolae Ciucă care susține că toate datele vor fi, însă, făcute publice după ce va avea proiecția de buget pe 2023. De asemenea, prim-ministrul a declarat că voucherele sociale ar putea fi acordate și anul viitor.

”Am susținut încă de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând din anul 2023, așa cum am discutat în Coaliție, am afirmat de fiecare dată să susținem creșterea salariului minim și desigur a pensiei, doar că aceste date, așa cum este și normal și responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecția de buget pe anul 2023” a transmis premierul Ciucă.

Întrebat dacă aceste majorări se vor face de la 1 ianuarie, premierul a confirmat posibilitatea:

”Este cât se poate de posibil, există voința politică, atât a Partidului Național Liberal, cât și a Partidului Social Democrat, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”

Premierul a mai transmis că așa cum au făcut anul acesta cu cele două măsuri prin care s-a asigurat cetățenilor vulnerabili cu salarii și pensii mici un sprijin financiar, în prima și a doua jumătate a anului, vor gândi și vor lua decizii similare și anul viitor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE