2024-05-06 12:04

Folosirea nejustificată a termenilor ”eco” și ”bio” ar putea duce la AMENZI importante

 |  21:43
Folosirea nejustificată a termenilor ”eco” și ”bio” ar putea duce la AMENZI importante

Pentru a împiedica folosirea unor denumiri în scopul de a păcăli consumatorii, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) lucrează la un cadru legislativ prin care vor fi introduse amenzi pentru firmele care folosesc termenii de „ecologic/biologic/organic” sau „eco/bio” fără a avea avizele necesare pentru produsele din agricultura ecologică.

Aceste amenzi vin ca urmare a modificărilor aduse, începând cu 2021, cadrului legislativ privind agricultura ecologică, printre care și un regulament european, potrivit avocatnet.

Prin proiectul de HG inițiat de MADR și pus recent în dezbatere publică, se dorește crearea cadrului sancționator pentru firmele care nu respectă noile reguli privind produsele ecologice.

După ce documentul va fi adoptat de Guvern și oficializat, vor putea fi aplicate amenzi cuprinse între 20.000 și 50.000 lei, precum și oprirea temporară de la vânzare a produselor în cauză.

Conform Ordinului MADR nr. 45, firmele producătoare de produse ecologice trebuie să-și înregistreze activitatea în fiecare an, până la data de 16 mai inclusiv, la direcțiile de agricultură județene și a municipiului București.

În schimb, data limită este de 15 noiembrie a fiecărui an pentru înregistarea firmelor cu activități în domeniile de pregătire, distribuție, depozitare, import, export, introducere pe piață a produselor ecologice sau în conversie, flora spontană, acvacultură și pentru producătorii care intră pentru prima dată în sistemul de agricultură ecologică.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE