2024-05-06 19:06

Fără bani din PNRR, Guvernul vrea să folosească fondurile europene pentru IRIGAȚII

 |  15:34
Fără bani din PNRR, Guvernul vrea să folosească fondurile europene pentru IRIGAȚII

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul poate să aplice pentru fonduri europene în dezvoltarea sistemului de irigații în România.

„Am avut o analiză realizată împreună cu domnul ministru Boloș. Există posibilitatea ca împreună cu dumnealui, așa cum a zis și ministrul de finanțe, cu ministrul mediului, să putem să aplicăm pentru fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de irigații din România, pentru că este cât se poate de limpede că avem o capacitate agricolă prin care putem să asigurăm hrană nu doar pentru țara noastră ci putem să asigurăm hrană pentru mult mai mult decât noi am gândit până în acest moment”, a afirmat Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

Noul ministru al agriculturii, Petre Daea, a declarat că „în sistemele de irigații, culturile sunt bune, aceasta datorită celor două măsuri excepționale pe care le-a luat ministrul Chesnoiu, anume acordarea gratuită a apei până la stațiile de punere sub presiune și punerea sub presiune a apei de la stațiile în unitățile hidraulice cu reducerea energiei până la 50%”.

„Această măsură a făcut posibil ca în perimetrul irigabil posibil de irigat la această dată plantele să nu sufere și vegetația este normală, producțiile sunt pe măsură”, a declarat Petre Daea în urmă cu o săptămână.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-13

In legatura cu acest articol...

Prefectul Capitalei, CONTROL în Parcul Cișmigiu

Cum a fost posibil ca un boiler de zeci de kilograme să aterizeze pe un Drum Național?

Când ar putea intra România în Schengen? Anunțul Ministrului de Interne

România va avea o bancă de dezvoltare




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE