2024-04-26 14:40

Eurobarometru: 1 din 3 români crede că oamenii au trăit în același timp cu dinozaurii

 |  16:43
Eurobarometru: 1 din 3 români crede că oamenii au trăit în același timp cu dinozaurii

Eurobarometrul ce măsoară poziția cetățenilor UE privind știința și tehnologia arată că 34% dintre români cred că primii oameni au trăit în acelaști timp cu dinozaurii. Este cel mai mare procent din Uniunea Europeană. Totodată, în România au fost date cele mai puține răspunsuri corecte la întrebarea dacă antibioticele omoară virusurile deopotrivă cu bacteriile.

La întrebarea dacă primii oameni au trăit în același timp cu dinozaurii, 34% dintre românii chestionați au spus că e adevărat, 45% că e fals, iar 21% au spus că nu știu.

Este cel mai ridicat procent dintre toate țările UE, la egalitate cu Italia, deși această țară a avut un procent mai mare de persoane care consideră afirmația falsă (53%). La capătul opus, doar 3% dintre suedezii chestionați au spus că oamenii au fost contemporani cu dinozaurii, iar 86% au spus că acest lucru nu este adevărat.

Doar 29% dintre românii chestionați au spus că afirmația ”Antibioticele omoară virusurile deopotrivă cu bacteriile” este falsă. Procente mai mici au fost în Bulgaria (22%), Grecia (20%) și Cipru (19%).

România e printre cele cinci țări UE în care procentul celor care au dat un răspuns greșit a crescut în plină pandemie, de la 51% la 61%.

Datele au fost colectate în teren în perioada aprilie – mai 2021, prin interviuri față în față.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE