2024-05-03 09:25

Doi români cu COVID în stare gravă, trimiși în Germania și Danemarca, au fost repatriați vindecați în nici două săptămâni

 |  18:08
Doi români cu COVID în stare gravă, trimiși în Germania și Danemarca, au fost repatriați vindecați în nici două săptămâni

Doi pacienți români infectați cu COVID-19 în stare gravă, care fuseseră transferaţi pe 3 noiembrie noiembrie în Danemarca şi Germania, sunt repatriați marți seară cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. Ambii s-au vindecat în mai puțin de două săptămâni.

„O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează marţi, 16 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, un zbor pentru repatrierea a două persoane vindecate de COVID-19, una din Aarhus (Regatul Danemarcei) şi cealaltă din Hamburg ( Germania )”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Pe timpul zborului de repatriere, echipa medicală care i-a monitorizat pe pacienți a fost formată din specialişti din cadrul SMURD şi ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronava va sosi în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 18.30.

România suportă cheltuielile de repatriere a pacienţilor infectaţi cu coronavirus care au fost transferaţi în afara ţării, după ce aceştia sunt externaţi, chiar dacă este nevoie ca ei să fie asistaţi medical.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE