2024-05-04 09:10

Cum va fi VREMEA în perioada 6-9 august. Prognoza meteo pentru întreaga țară

 |  19:55
Cum va fi VREMEA în perioada 6-9 august. Prognoza meteo pentru întreaga țară

Vremea de mâine, 6 august 2022, va fi caniculară în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi care vor ajunge până la 38 de grade Celsius în Banat, anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.

În jumătatea de est a teritoriului cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări mai ales după-amiaza și seara, când izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. În celelalte regiuni cerul se va menține mai mult senin.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre seară și noaptea și în extremitatea vestică și nord-vestică.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral și 38 de grade în Banat, în sudul Crișanei și al Olteniei, iar minimele termice se vor situa între 15 și 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 11 grade.

Prognoza meteo pentru duminică, 7 august 2022

Pentru duminică, 7 august, meteorologii anunță că în sud-vestul și sudul țării valul de căldură va persista, local va fi caniculă iar disconfort termic ridicat. În nord-est vor fi înnorări temporare în cea mai mare parte a intervalului și pe alocuri va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în a doua parte a zilei și noaptea în zonele montane și submontane, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în vest și nord-vest, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în Moldova, Dobrogea și Muntenia și posibil în celelalte regiuni, asociat averselor.

Temperaturile maxime, în mare parte din țară ușor mai scăzute față de ziua precedentă, se vor încadra în general între 26 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 24 de grade.

Vremea de luni 8 august în toată țara

În prima zi a săptămânii viitoare, valul de căldură va persista în sudul și sud-estul teritoriului unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține ridicat.

În vest, nord și centru, precum și la munte, instabilitatea atmosferică se va accentua, iar mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, vor fi perioade cu înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse, cu precădere în zonele deluroase, iar unele intensificări ale vântului vor fi în regiunile sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane.

Cum va fi vremea marți, 9 august 22

În sudul și sud-estul țării valul de căldură și disconfortul termic vor persista, anunță meteorologii. În jumătatea de nord-vest a teritoriului vremea va fi în general instabilă și vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse, iar unele intensificări ale vântului vor fi în regiunile sudice și sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade.

Vremea 6 august, în București

Meteorologii anunță că mâine în București, vremea va fi caniculară, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 34...36 de grade, iar cea minimă de 18...21 de grade.

Prognoza meteo pentru perioada 7-9 august în București

Duminică, 7 august, valul de căldură va persista în Capitală, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19...21 de grade.

Pentru luni, 8 august, valul de căldură va persista, astfel că vremea va fi caniculară cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34...36 de grade, iar cea minimă de 19...21 de grade.

Marți, 9 august, vremea va fi caniculară. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Cum va fi vremea la munte, 6 august 2022

Prognoza meteo pentru mâine, 6 august, arată că în zona montană vremea se va menține în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi în Carpații Orientali și în estul Carpaților Meridionali, unde, mai ales după-amiază și seara, pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.

Duminică, 7 august, vremea la munte va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, când local se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste, mai ales în Carpații Orientali, dar de scurtă durată și asociate ploilor în rest. Valorile termice vor scădea ușor față de intervalul precedent.

Prima zi din săptămâna viitoare, luni 8 august, meteorologii anunță că în zona montană vremea va fi în general instabilă și mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, vor fi perioade cu înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Valorile termice diurne vor continua să scadă ușor, mai ales în masivele vestice și sudice.

Marți, 9 august, meteorologii anunță că la munte vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales în timpul zilei în Carpații Occidentali, în jumătatea vestică a Carpaților Meridionali și cea nordică a Carpaților Orientali, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de ziua anterioară, exceptând masivele sud-estice unde vor fi în creștere.

Vremea de mâine, 6 august, la mare

Vremea de mâine la mare vremea va fi în general frumoasă. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza când vor fi condiții pentru averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 29 de grade, iar cele minime între 21 și 23 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori de 24...26 de grade.

Prognoza meteo pentru 7-9 august pe litoral

Persoanele aflate la pe litoral în acest weekend vor avea parte, duminică, 7 august, de vreme în general frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat, în intensificare după-amiaza și din nou spre sfârșitul intervalului. Temperaturile maxime, în creștere față de ziua precedentă, se vor încadra între 29 și 32 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori de 24...26 de grade.

Începutul săptămânii viitoare va aduce pe litoral vremea predominant frumoasă. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor situa între 29 și 32 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Marți, 9 august, vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor situa între 29 și 32 de grade, iar cele minime între 22 și 24 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori de 25 ... 26 de grade.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE