2024-05-04 11:21

Cum se va desfășura Slujba de Înviere în acest an? Răspunsul autorităților

 |  17:01
Cum se va desfășura Slujba de Înviere în acest an? Răspunsul autorităților

Ușor, ușor se apropie sărbătoarea Paștelui, iar românii vor să știe dacă Slujba de Înviere din acest an se va desfășura ca și anul trecut. Adică închiși în case din cauza coronavirusului. Ministerul Sănătății a venit marți cu precizări legate de acest aspect. Creștinii sărbătoresc Paștele Catolic în acest an în data de 4 aprilie, iar Paștele Ortodox, pe 2 mai.

Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, spune că organizarea Slujbei de Înviere din acest an va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică.

"Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci. Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă. Ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei. Nu poți să faci predicții epidemiologice pe o perioadă mult mai mare de timp pentru că lucrurile acestea sunt direct dependente de perioada de incubație care afectează și dinamica epidemiologică”, a declarant Baciu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE