2024-04-26 21:03

Cum se pregătesc spitalele din România de VALUL 4 și când e așteptat noul vârf pandemic

 |  14:42
Cum se pregătesc spitalele din România de VALUL 4 și când e așteptat noul vârf pandemic

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că în momentul de față sunt disponibile 340 de paturi de Terapie Intensivă pentru adulţi, iar Direcţiile de Sănătate Publică au anunţat că pot fi puse la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi la ATI pentru copii.

"Am solicitat numărul de paturi maxim disponibil la fiecare unitate sanitară centralizat de către fiecare Direcţie de Sănătate Publică precum şi ordinea în care punerea la dispoziţie a acestor paturi se face de către fiecare secţie. De asemenea am solicitat necesarul de personal care să vină să completeze ce există în momentul acesta în secţiile de terapie intensivă şi împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă vom trata cu celeritate cererile de detaşare tocmai pentru a răspunde acestor nevoi de personal de terapie intensivă. Pentru că ştim că pandemia în varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii şi copiii, am solicitat unităţilor sanitare şi Direcţiilor de Sănătate Publică numărul maxim de paturi disponibile destinate îngrijirii copiilor. Până acum avem centralizate şi disponibile aproximativ 340 de paturi de Terapie Intensivă adulţi, iar Direcţiile de Sănătate Publică au raportat că pot pune la dispoziţie un număr maxim de 110 de paturi de Terapie Intensivă copii şi pot creşte numărul de paturi la destinate tratamentului copiilor cu infecţie COVID până la 1600. (…) Copiii infectaţi cu COVID pot fi trataţi şi secţiile de adulţi, ventilatoarele permit adaptarea tratamentului la copii”, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de News.ro.

Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) estimează că vârful pandemiei ar putea să fie în România la finalul lunii septembrie, menţionând că în cel mai rău scenariu posibil ţara noastră ar putea ajunge la 4.000 de pacienţi spitalizaţi în perioadele de vârf pandemic.

“Aşa cum ne uităm la celelalte ţări unde procesul de vaccinare a mers bine, numărul de cazuri spitalizate este mult mai mic decât numărul de cazuri spitalizate în cursul valului trei chiar dacă numărul de infectări a ajuns să fie similar cu ceea s-a întâmplat în valul trei. Ne aşteptăm ca numărul de infectări să fie mai mic acum decât în valul trei, chiar dacă s-ar putea să ajungem la un număr de infectări similar cu cel din valul trei, dar, pe de altă parte facem apel către populaţie să meargă să se vaccineze pentru că aceasta este singura măsură împreună cu respectarea distanţării şi portul măştii în interior, care ne poate feri de o încărcătură maximă a numărului de paturi şi a sistemului sanitar. Ultima raportare de la Institutul Naţional de Sănătate Publică corectează de fapt o raportare anterior şi estimează că vârful s-ar putea să fie la finalul lunii septembrie, dar este o estimare. Ne putem aştepta să apară modificări faţă de această estimare, iar în scenariul cel mai rău posibil INSP apreciază că s-ar putea să ajungem la aproximativ 4.000 de pacienţi spitalizaţi în perioadele de vârf pandemic. Aceasta este scenariul cel mai rău posibil”, a conchis Ioana Mihăilă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-24

In legatura cu acest articol...

Aproape 800 cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore!

Raed Arafat, despre RESTRICȚII pentru nevaccinați: "Poate că vor fi PERMISII pentru unii"




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE