2024-04-26 23:32

Container cu peste 15 tone de deşeuri textile, descoperit în Portul Constanţa

 |  18:01
Container cu peste 15 tone de deşeuri textile, descoperit în Portul Constanţa

Un container sosit din Indonezia, încărcat cu peste 15 tone de deşeuri textile, a fost descoperit în Portul Constanţa. Acesta urmează să fie returnat în țara de unde a fost expediat, deoarece avea actele în regulă.

Garda de Mediu Constanţa a anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că în colaborare cu Garda de Coastă, a decis returnarea unui container încărcat cu aproximativ 15,5 tone deşeuri textile din fibre sintetice, către tara de expediţie, Indonezia.

“Urmare a notificării Poliţiei de Frontieră şi a verificărilor efectuate, s-a constatat că transferul deşeurilor nu era însoţit de documentele prevăzute de Regulamentul 1013/2006. Anexa VII nu era completată cu codul deşeului, nu era menţionat codul instalaţiei de valorificare, nu erau completate datele şi lipsea semnatura persoanei care a organizat transferul”, a transmis Garda de Coastă.

Deşeurile ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Buzău, care a refuzat recepţionarea containerului întrucât deşeurile textile nu puteau fi valorificate în instalaţia deținută.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE