2024-05-19 11:31

Constanța va avea primul PORT cu energie verde de la Marea Neagră

 |  20:29
Constanța va avea primul PORT cu energie verde de la Marea Neagră

Constanța va avea primul port cu energie verde de la Marea Neagră. Administrația Porturilor Maritime urmeaza să achiziționeze un parc fotovoltaic și să își asigure astfel și independența din punct de vedere energetic. Ideea a venit după ce furnizorul pe care-l avea a intrat în insolvență.

Uzina fotovoltaica trebuie sa fie gata pana in 2023. Studiul de fezabilitate costa 15o.ooo de lei iar firmele intersate in constructia campului fotovoltaic trebuie sa depuna ofertele pana vineri, 5 noiembrie.

Pentru construirea parcului fotovoltaic administratia vrea sa obțina fonduri europene nerambursabile, conform PrimaTV.

Practic furnizorul de curent electric a ajuns in pragul falimentului, din cauza fluctuatiilor mari ale tarifelor la energia luata de pe bursa.

Avand in vedere ca panourile fotovoltaice utilizeaza energia solara, costurile serviciilor oferite sunt aproape nule. In plus, nu produc poluare. Inițiativa este apreciată de activiștii de mediu.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime a încasat anul trecut peste 42 milioane lei din prestarea de servicii de energetică portuară, adică mai mult de 12% din totalul cifrei de afaceri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE