2024-05-04 09:40

Comisia Europeană dă undă verde AJUTOARELOR pentru facturile la energie

 |  23:25
Comisia Europeană dă undă verde AJUTOARELOR pentru facturile la energie

Comisia Europeană a agreat posibilitatea alocării de fonduri pentru a sprijini populaţia vulnerabilă prin suportarea unei părţi din costurile cu facturile la energie (termică, gaz, curent electric).

De asemenea, urmare a discuţiilor, programul Sprijin pentru România, prin care se oferă vouchere sociale în valoare de 250 de lei o dată la două luni persoanelor vulnerabile, pentru achiziţia de alimente şi mese calde, va fi prelungit, potrivit comunicatului citat de Agerpres.

O delegaţie a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condusă de ministrul Marcel Boloş, a efectuat în cursul săptămânii trecute o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a discuta cu înalţi reprezentanţi ai Comisiei Europene. Scopul deplasării a fost clarificarea ultimelor aspecte privind închiderea negocierilor cu Executivul European pentru Politica de Coeziune aferentă perioadei de programare 2021-2027, astfel încât toate cele 16 Programe Operaţionale să fie aprobate până la finele anului.

Pe durata vizitei, au avut loc întrevederi cu comisarul european pentru politica regională, Elisa Ferreira, care a fost însoţită de Marc Lemaître, director general politică regională şi urbană, şi cu Andriana Sukova, director general adjunct pentru Directoratul General Ocuparea forţei de muncă şi Afacerile Sociale.

„Reprezentanţii Comisiei Europene ne-au oferit garanţii că până la finalul acestui an vom avea toate cele 16 programe aferente perioadei 2021-2027 aprobate. Negocierile la care am luat parte salvează practic Romania de pierderea a circa 5,2 miliarde de euro din totalul alocării de aproximativ 30 de miliarde de euro din Politica de Coeziune. Aceasta reprezintă alocarea aferentă anului 2022, precum şi un sfert din alocarea comunicată iniţial României pentru anul 2021. De asemenea, am convenit să implementăm sprijinul pentru plata facturilor în rândul persoanelor vulnerabile şi continuarea programului Sprijin pentru România”, a transmis ministrul Marcel Boloş.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-18

In legatura cu acest articol...

Avizul și RECOMANDĂRILE Comisiei de la Veneția referitoare la Legile Justiției

Au început primele PLĂȚI pentru investițiile prin Programul ”Anghel Saligny”

Florin Cîțu dă de pământ cu actuala guvernare: ”Într-un an de zile, PSD a creat HAOS”

Marcel Ciolacu, un nou atac la adresa partenerilor liberali: ”Le cer să fie DECENȚI!”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE