2024-04-26 23:06

Ce ROL are în dezvoltarea cognitivă un joc video bine făcut

 |  22:47
Ce ROL are în dezvoltarea cognitivă un joc video bine făcut

Specialiștii în gaming anunță existența unor studii care arată că în mintea celor care joacă se produce o dezvoltare cognitivă. Ar fi și o condiție esențială: jocul să fie bine făcut, nu doar unul care să dea dependență.

În crearea de jocuri video e nevoie și de o componentă etică, pentru că „e ușor să faci un joc care să aibă câteva zeci de mii de dependenți și tu să câștigi bani, dar distrugi o parte din societate”, a declarat la Prima News Alin Moldoveanu, prodecan al Facultății de Automatică și Calculatoare.

„Există studii care arată că în mintea celor care joacă se produce o dezvoltare cognitivă, dar este nevoie de un joc bun, nu de jocurile care sunt făcute doar să dea dependență, așa cum sunt 90 la sută dintre cele de pe piață, care sunt mizerii. Sunt zeci până la mii de persoane care lucrează la realizarea unui joc bun”, a spus Moldoveanu.

El a adăugat că s-a ajuns ca industria de gaming să depășească mult ca valoare industria filmului și a muzicii.

„Vom avea nevoie să ne umplem timpul liber. Realitatea augmentată e deja aici, în culturile asiatice sunt deja oameni care trăiesc mai mult în realitatea virtuală”, a spus profesorul universitar.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE