2024-04-27 03:02

Ce planuri are România privind PAȘAPORTUL de vaccinare. Anunțul premierului Cîțu

 |  21:30
Ce planuri are România privind PAȘAPORTUL de vaccinare. Anunțul premierului Cîțu

Premierul Florin Cîțu consideră că, în momentul actual, un pașaport de vaccinare ar putea crea discriminare deoarece nu toată lumea a avut posibilitatea să se vaccineze. Prim-ministrul a precizat, joi seara, la un post TV, că luni va începe oficial etapa a treia de vaccinare, cea în care oricine doreşte se va putea vaccina împotriva COVID-19.

„Până nu dăm șansa tururor românilor să se vaccineze nu putem introduce acest document. Asta ar crea o discriminare. Unii pot spune că nu s-au putut vaccina, că nu au fost vaccinuri. Deci până nu luăm toate persoanele să se vaccineze, cred că asta e o discuție care nu are sens în acest moment”, a declarat Florin Cîțu, joi seara.

Premierul a mai anunțat și debutul celei de-a treia etape de vaccinare pentru populația generală:

„Este cert, de luni încolo începem etapa a treia. Iniţial aveam până la finalul lui martie doar 2,4 milioane de doze de vaccin pe care ştiam că le primim. Acum ar trebui să fie 2,6 milioane doar în luna martie şi iniţial începeam cu etapa 3-a. Vom începe cu etapa a treia, cu toată lumea, de luni, tocmai pentru a ne asigura că ajungem mai repede la normal.

În aprilie vom avea 3 milioane de doze de vaccin doar de la Pfizer, deci, lucrurile vor accelera”, a susţinut Cîțu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE