2024-04-26 08:21

CCR face un pas înapoi. Ce se întâmplă cu CREȘTEREA pensiilor

 |  15:29
CCR face un pas înapoi. Ce se întâmplă cu CREȘTEREA pensiilor

Judecătorii CCR fac un nou pas înapoi și evită să ia o decizie importantă până după alegeri. Curtea a amânat, miercuri, o decizie privind majorarea pensiilor cu 40%. Ședința în care va fi luată o decizie a fost programată pentru data de 13 ianuarie, după alegerile parlamentare.

Parlamentul a votat, pe 22 septembrie, majorarea pensiilor cu 40%, amendament susținut de PSD la legea rectificării bugetare. De asemenea, potrivit modificărilor făcute în comisiile de specialitate și adoptate de plen, ar trebui majorate și salariile profesorilor din acest an, iar autoritățile locale ar urma să primească mai mulți bani.

Legea a fost contestată de Guvern la Curtea Constituțională. „Parlamentul a ignorat exigenţele de previzibilitate ale legii şi perspectivele evoluţiei situaţiei bugetului consolidat şi a economiei generale, cu consecinţa afectării principiului securităţii juridice”, se arată în sesizarea Guvernului, depusă pe 13 octombrie.

În urmă cu două săptămâni, Curtea a amânat o altă decizie importantă până după alegeri, cea referitoare la impozitarea pensiilor speciale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE