2024-05-09 00:49

Cauza prăbușirii MIG-ului și elicopterului Puma, în urma căruia AU MURIT 8 militari

 |  20:19
Cauza prăbușirii MIG-ului și elicopterului Puma, în urma căruia AU MURIT 8 militari

Apar și primele informații din ancheta accidentelor aviatice de la începutul acestei luni, de la baza Mihail Kogălniceanu.

Ministrul Apărării a declarat pentru Antena 3 ce conține raportul preliminar despre prăbușirea MIG-ului și a elicopterului Puma în urma cărora 8 oameni s-au stins din viață. 

”Am văzut astăzi un raport preliminar, în câteva zile vom avea un raport public. Era un raport tehnic care arăta, într-o fază prealabilă, sigur că se mai discută și se va mai lucra pe probe dar în faza asta preliminară, când s-au luat toți parametrii tehnici, de meteo, parametrii umani și cei care țin de interacțiunea între om și mașină, respectiv om și aparatul de zbor, a fost o conjuncție de factori. Conjuncție nefavorabilă în care vremea a fost, într-adevăr, nefavorabilă, s-au creat niște curenți descendenți în care a intrat aparatul. 

Dacă vorbim despre elicopterul Puma, este într-adevăr un aparat foarte bun, foarte flexibil în operațiune, dar nu este pentru furtună, nu este pentru vreme rea”, a declarat Vasile Dîncu la Antena 3.

Ministrul Apărării a subliniat faptul că această tragedie nu a avut în niciun fel de-a face cu războiul, însă a existat totuți o comunicare din partea Kremlinului. 

”Acum nu știm dacă se putea evita. Nu are nicio legătură cu războiul! A fost o comunicare din partea Kremlinului, o încercare de a discredita forțele ucrainene, de a ne pune pe noi împotriva ucrainenilor, de a bloca ajutorul României pentru ucraineni. Este o chestiune fantezistă, avem toate datele tehnice, nu există nicio posibilitate să se întâmple acest lucru!”, a conchis ministrul Apărării.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE