2024-05-05 18:46

Care sunt JUDEȚELE unde apa este raționalizată

 |  20:04
Care sunt JUDEȚELE unde apa este raționalizată

Apa potabilă devine din ce în ce mai preţioasă, autoritățile îndemnând să facem economie. În mai multe județe, sunt localităţi unde apa este raţionalizată. Reprezentanţii Apele Române ne liniştesc, şi spun că avem rezerve suficiente. Cel puțin deocamdată!

În acest moment avem peste 214 localități din județele Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Galați, Bacău sau Vrancea, în care există alimentare cu apă în regim restricționat. Cele mai mari probleme sunt în județele Bacău, Neamț și Vrancea, acolo unde sursa de apă este una subterană, iar restricțiile sunt determinate de creșterea consumului de apă pentru irigații.

Situația este critică în mediul rural, unde sunt peste 345 de localități din județe precum Botoșani, Iași sau Vaslui, în care fântânile au secat parțial, potrivit antena3.ro.

”Într-adevăr, sunt multe localităţi unde apa potabilă devine din ce în ce mai preţioasă şi, fără protejarea acestei ape potabile, care, aşa cum am spus şi săptămânile trecute, trece printr-un amplu proces de filtrare, de pregătire pentru consum. Această apă potabilă trebuie protejată şi aceste măsuri de restricţionare a consumului vin exact în sprijinul, în protejarea resursei şi asigurarea apei potabile pe termen mediu şi lung”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-19

In legatura cu acest articol...

Nicolae Ciucă: “Trebuie să intervenim rapid pentru a proteja agricultura noastră şi fermierii români”

Record istoric de temperatură în Marea Britanie - 39,1 grade Celsius




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE