2024-05-08 04:24

Când vor fi acordate noile VOUCHERE pentru familiile cu venituri mici

 |  21:40
Când vor fi acordate noile VOUCHERE pentru familiile cu venituri mici

Românii cu venituri sub o mie de lei pe lună ar putea primi noi vouchere. De această dată pentru a plăti o parte din facturile la curent şi gaze, dar şi pentru unele reparații în locuinţe şi chiar să îşi cumpere electrocasnice noi, mai economice din punct de vedere energetic. Finanţarea ar urma să fie asigurată din bani europeni.

”Voucherele de reziliență socială le-am gândit într-o perioadă de criză energetică. Cele două componente: componenta de locuire, unde avem cei 4 mii de lei pentru a fi destinați reparării locuințelor pentru cei aflați în dificultate. Nu este o sumă mare dar este, dacă vreți, o schimbare a condițiilor de viață pentru cei care sunt în dificultate, pe de o parte. Și mai avem voucherul de reziliență socială cu cele trei electrocasnice: mașina de spălat, mașina de gătit și frigiderul. Tot în limita a 4 mii de lei sunt” a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru TVR.

Voucherele vor fi acordate anul viitor, a precizat Marcel Boloș.

”Semestrul I al anului 2023. Spun cu jumătate de gură aceste termene, fiindcă știu câte proceduri sunt de parcurs de către noi pentru ca voucherul să devină operațional. Dar încercăm să ne ținem de aceste termene, așa cum am obișnuit oamenii” a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-21

In legatura cu acest articol...

Ce se schimbă în noul Cod al Muncii care intră în vigoare sâmbătă. DREPTURILE angajaților

CNAS, precizări importante! Pacienţii cu boli cronice nu au nevoie să apeleze la pachetul de prevenţie 40+

Klaus Iohannis ne învață cum să facem ECONOMIE la energie: "Nu este dificil"

Premierul și ministrul Educației dau asigurări: Școlile NU se vor închide din cauza frigului




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE