2024-05-03 21:59

Blocați de troiene, peste o sută de elevi au fost ajutați de jandarmi să coboare de la un complex turistic din munți

 |  13:16
Blocați de troiene, peste o sută de elevi au fost ajutați de jandarmi să coboare de la un complex turistic din munți

Peste o sută de elevi de gimnaziu şi liceu din Zalău, cazaţi la un complex turistic din judeţul Bistriţa-Năsăud, aflat la poalele Munţilor Rodnei, au avut nevoie de intervenția jandarmilor montani pentru a coborî în siguranţă la terminarea sejurului din cadrul Programului Şcoala Verde. Zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud încă se află sub o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Copiii, elevi din clasele V-IX, şi însoţitorii lor au fost nevoiţi să parcurgă o parte din traseu pe jos, având în vedere că autocarele riscau să derapeze.

"Până astăzi (joi - n.r.), cei 110 elevi s-au aflat la Complexul Turistic Alpina Blazna, în cadrul Programului Şcoala Verde. Având în vedere zăpada depusă în ultimele zile, pentru a coborî în siguranţă, aceştia au avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani din Rodna. Drumul de pe traseul Alpina Blazna - Şanţ a fost curăţat de un utilaj al complexului de agrement, dar, având în vedere stratul proaspăt de zăpadă, exista riscul derapării autocarelor, ca urmare s-a luat decizia ca o parte din acest traseu să fie parcurs de către aceştia pe jos. Jandarmii montani din Rodna i-au însoţit pe tot parcursul acestui traseu, iar câţiva elevi cu probleme medicale au fost transportaţi în siguranţă cu autovehiculul Jandarmeriei montane până la locul îmbarcării în autocare", informează IJJ Bistriţa-Năsăud.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE