2022-07-03 14:05

BANI de la stat: Noi măsuri de SPRIJIN pentru români. Ce a pregătit Guvernul

 |  22:10
BANI de la stat: Noi măsuri de SPRIJIN pentru români. Ce a pregătit Guvernul

Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat noile măsuri de sprijin pentru populație, în contextul inflației explozive din România. Noile măsuri vor fi implementate din această vară, de la 1 iulie. Cetățenii cu pensii sub 2.000 de lei vor primi 700 de lei de la stat.

Astfel, în România, puțini vor fi pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei. De asemenea, au mai fost anunțate măsuri pentru bugetari și pentru românii cu rate în bănci.

În plus, Guvernul Ciucă s-a angajat să înghețe angajările în sistemul public, pentru a eficientiza gestionarea bugetului național.

„Coaliția de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie a.c.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;

-suspendarea angajărilor la stat;

-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, a transmis Guvernul României, luni seara, pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE