2024-04-26 23:00

Bacterie extrem de periculoasă, descoperită într-o piscină din Murighiol

 |  18:16
Bacterie extrem de periculoasă, descoperită într-o piscină din Murighiol

O bacterie rezistentă la antibiotice, foarte periculoasă pentru oameni și animale, a fost descoperită într-o psicină din Murighiol, județul Tulcea. În alte piscine au fost probleme cu cantitățile de clor, astfel că activitatea acestor unități a fost oprită temporar de comisarii de la Protecția Consumatorului, informează Mediafax.

Problemele au fost descoperite în timpul unor controale efectuate marți, de comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol.

Într-o piscină a fost descoperită bacteria Pseudomonas aeruginosa, foarte periculoasă pentru oameni și animale deoarece este rezistentă la antibiotice.

„Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost:

- nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2;

- ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezența bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții ANPC.

Bacteria descoperită în apă poate provoca pneumonie și infecții ale sângelui, spun specialiștii. De aceea, activitatea piscinelor a fost oprită temporar, iar proprietarii lor au fost amendați.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE