2024-04-26 20:58

AVERTIZARE ANM: Cod roșu și portocaliu de vijelii și grindină

 |  17:40
AVERTIZARE ANM: Cod roșu și portocaliu de vijelii și grindină

ANM a emis o avertizare de cod roșu de vijelie și grindină în două județe din țară. Totodată, a fost emis și un Cod portocaliu de precipitații valabil sâmbătă după amiaza în județele Caraş-Severin, Arad și Bihor, potrivit prognozei ANM.

Meteorologii au emis un Cod roșu de vijelie și grindină în județele Arad și Timiș.

Este vorba despre localitățile Ususău, Bata, Șiștarovăț, din județul Arad, și Ohaba Lungă, Brestovăț, Bara, Secaș, din județul Timiș, potrivit avertismentului ANM.

Se vor semnala averse torențiale ce vor depasi 25…30 l/mp și vor apărea frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.

Avertismentul ANM este valabil până la ora 17.15.

De asemenea, meteorologii au emis un Cod portocaliu de precipitații valabil sâmbătă după amiaza în județele Caraş-Severin, Arad, Timiș și Bihor.

Meteorologii vorbesc despre averse ce vor depăși 35…40 l/mp, frecvente, descărcări electrice, vijelie și grindină.

Zonele vizate sunt Zăvoi și regiunile montane aflate la peste 1.800 de metri din județul Caraş-Severin. De asemenea, ar putea fi afectate localitățile Sântana, Lipova, Vladimirescu, Zăbrani, Ghioroc, Bocsig, Beliu, Craiva, Covăsinț, Conop, Păuliș, Bârsa, Archiș, Hășmaș, Ususău, Cărand, Bata și Șiștarovăț din județul Arad și Cociuba Mare, Șoimi, Olcea și Căpâlna din județul Bihor.

Avertizarea cod portocaliu de precipitații este valabilă până la ora 17.30. Tot până atunci, este în vigoare un cod galben de precipitații și vijelii, potrivit ANM.

Acesta este valabil în Lugoj, Recaș, Făget, Coșteiu, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț, Darova, Pișchia, Bethausen, Victor Vlad Delamarina, Dumbrava, Boldur, Margina, Traian Vuia, Mașloc, Fârdea, Balinț, Mănăștiur, Bârna, Fibiș, Curtea, Ohaba Lungă, Ghizela, Brestovăț, Bogda, Bara și Secaș din județul Timiș.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE