2024-05-05 12:18

Avertisment de la ANPC: Cât de periculoase sunt jucăriile de tip SLIME

 |  21:42
Avertisment de la ANPC: Cât de periculoase sunt jucăriile de tip SLIME

Comisarii de la Protecția Consumatorului au descoperit nereguli alarmante la anumite tipuri de jucării, care le pot pune sănătatea și chiar viața în pericol celor mici. Cele mai multe probleme s-au descoperit la jucăriile de tip slime și la cele care imită alimente. Multe dintre ele sunt contrafăcute și pot conține substanțe periculoase.

Comisarii de la Protecția Consumatorului atrag atenția că au fost descoperite la raft produse periculoase. Una dintre cele mai problematice jucării este cea de tipul slime, o substanță lipicioasă, cu o textură groasă care poate fi făcută într-o varietate de culori. Copiii o cumpără pentru a o modela în diverse feluri. Tendința a fost răspândită prin intermediul rețelelor sociale în ultimii ani, însă în multe magazine au fost descoperite produse de tip slime falsificate, fără etichetă, iar în unele cazuri a fost identificat boraxul în componența lor, un praf chimic, care poate produce iritații grave în tubul digestiv.

„Este o substanță care are un grad de risc atât la inhalare, respirator, cât și la contactul cu pielea. Acidul boric, borax este sarea acidului boric, poate să fie folosit drept insecticid. Biluțe mici de acid boric lăsate în colțurile camerei, ingerate de insectele de acolo, le distrug sistemul digestvi, dacă cdistrug sistemul digestiv la insecte, nu e bun nici pentru om.” a precizat prof. dr. ing. Ioan Călinescu pentru Protv.

Protecția consumatorului ne îndeamnă să achiziționam jucării numai din magazine sau raioane specializate și care îndeplinesc toate condițiile de vânzare. Comisarii ANPC ne îndeamnă să verificăm cu atenție dacă jucăriile conțin coordonatele producătorului, numărul unic unic de identificare al jucăriei, precum și marcajul de conformitate CE, care ne garantează că jucăria este sigură. Marcajul de conformitate CE nu trebuie confundat cu un marcaj similar, folosit fraudulos, numit China Express, ne mai atrag atenția specialiștii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE