2024-04-27 07:36

Autoritățile române promit CREȘE moderne cu panouri voltaice

 |  23:24
Autoritățile române promit CREȘE moderne cu panouri voltaice

Deși România are prea puține creșe pentru copii, autoritățile se laudă acum că vor construi prin Programul Național de Redresare și Reziliență spații moderne cu panouri voltaice.

Guvernul a alocat 370 de milioane de euro din PNRR pentru noi creșe.  Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a prezentat machetele cu creșele pe care vrea să le construiască.

Ele vor include spălătorie, bucătărie, cabinet medical și spații administrative, iar pe acoperiș vor fi amplasate panouri fotovoltaice. 

„Este propus şi ca finanţare şi programul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Să creştem prudent locurile disponibile în creşe de trei tipuri: pentru 40-50 de copii, pentru 60-70 de copii, pentru 100-110 copii. Preconizăm ca în toamna acestui an să putem să semnăm primele contracte de proiectare şi execuţie a acestor creşe”, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

În București, în ultimii 5 ani s-au construit doar 2 creșe și 2 grădinițe private. Azi, România are 386 de creșe și e pe ultimul loc în UE. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE