2024-05-19 12:12

Au fost votați noii DIRECTORI generali de la Televiziunea Națională și Radioul Public

 |  22:43
Au fost votați noii DIRECTORI generali de la Televiziunea Națională și Radioul Public

TVR și Radioul Public au de astăzi conduceri noi, votate de Parlament. Jurnalistul Dan Turturică este Președintele-Director General al TVR, iar Răzvan Dincă, fost director al Operei Române, va conduce Radio România. Din consiliile de administrație ale celor două instituții fac parte membri numiți de partidele parlamentare, Guvern și Președinție și câte doi aleși de salariații fiecărei instituții.

Noul Președinte-Director General al TVR, Dan Turturică, este jurnalist de 30 de ani și a condus până acum mai multe redacții din presa scrisă și online. A fost propus în consiliul de administrație al televiziunii publice de Guvern.

Radioul Public va fi condus de Răzvan Dincă, fost director general al Operei Române, propus de PSD. Mandatul sau la Operă s-a încheiat cu un dosar penal: a fost acuzat și chiar condamnat în primă instanță pentru abuz în serviciu și fals în declarații. A fost achitat însă de Curtea de Apel.

În ultimele șase luni, atât TVR cât și Radioul Public au funcționat cu directori general interimari, pentru că fosta coaliție de guvernare nu s-a pus de acord pentru numirea unor conduceri cu puteri depline. După ce guvernul a fost demis, mandatele interimarilor nu au mai putut fi prelungite, astfel încât în cele două instituții angajații nu și-au primit salariile pentru ultima lună.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE