2021-08-02 23:51

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în SPANIA – coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă, până pe 24 iulie

 |  18:06
Atenționare de călătorie pentru românii care merg în SPANIA – coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă, până pe 24 iulie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde până în 24 iulie sunt în vigoare Coduri roşu, portocaliu şi galben de caniculă, fiind aşteptate temperaturi de 39-41 de grade Celsius în mai multe regiuni, chiar mai ridicate în comunitatea Aragon.

Potrivit MAE, Agenţia Meteorologică spaniolă a emis coduri roşu, portocaliu şi galben de caniculă pentru perioada 22 - 24 iulie.

Astfel, în 22 iulie este Cod portocaliu de caniculă  (cu temperaturi între 39 - 41ºC) în comunităţile Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla La Mancha, Catalonia, Navarra, La Rioja şi Insulele Baleare; Cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 -39ºC) în comunităţile Cantabria, Castilla y Leon, Extremadura, Murcia, Ţara Bascilor şi Comunitatea Valenciană.

Pentru 23 iulie, este Cod roşu de caniculă (cu temperaturi de 41ºC) în comunitatea Aragon; Cod portocaliu de caniculă  (cu temperaturi între 39 - 41ºC) pentru comunităţile Andaluzia, Castilla La Mancha, Catalonia, Murcia, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană şi Insulele Baleare; Cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 - 39ºC) în comunitatea Madrid.

Pentru 24 iulie, este Cod portocaliu de caniculă  (cu temperaturi între 39 - 41ºC) în comunităţile Andaluzia, Murcia, Comunitatea Valenciană şi Insulele Baleare; Cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 - 39ºC) pentru comunităţile Castilla La Mancha şi Catalonia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea şi respectarea cu stricteţe a atenţionărilor şi recomandărilor autorităţilor spaniole. De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgenţă, să contacteze autorităţile spaniole competente, apelând numărul de telefon de urgenţă 112. 

De asemenea, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE