2024-05-09 03:09

ANAF va monitoriza datele celor care plătesc cash la curieri

 |  18:17
ANAF va monitoriza datele celor care plătesc cash la curieri

Firmele de curierat vor fi obligate să raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele care plătesc ramburs produsele comandate online, “pentru o mai bună colectare a taxelor și impozitelor”.

Ordonanța de urgență, care completează Codul de Procedură Fiscală, a fost adoptată miercuri de Guvern și urmează să intre în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, afirmă că prevederea cuprinsă în noul act normativ vizează “o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor”.

“ Avem în România, după cum aţi văzut, o creştere economică importantă, dar rămâne această provocare a colectării de taxe şi impozite şi aici, din păcate, nu stăm la fel de bine (…) Practic, putem să privim acest mod de a gestiona această chestiune într-un mod similar cu ceea ce se întâmplă cu Radarul Mărfurilor. Practic, reglementarea în această zonă nu face decât să ajute statul român să poată colecta taxele şi impozitele (…)”

Solicitat de ziariști să explice, concret, ce trebuie să facă o persoană fizică în momentul în care va primi un colet prin curier, Cărbunaru s-a declarat convins că “normele de aplicare vor detalia această procedură”. El a adăugat că temerile privind protecția datelor personale ale cumpărătorilor sunt nejustificate, întrucât proiectul de act normativ are toate avizele legale în acest sens.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE