2024-05-19 05:21

ANAF anunță anchete pe Facebook! Atenție ce fotografii postați din vacanțe!

 |  21:53
ANAF anunță anchete pe Facebook! Atenție ce fotografii postați din vacanțe!

Dacă umpleți Facebook-ul cu poze cu lucruri pe care FISC le consideră de fițe, cum ar fi vacanțele exotice, va trebui să dați socoteală pentru ele. Ce iese în plus? Sechestru. Să nu credeți că este o glumă, sunt chiar declarațiile cât se poate de serioase ale șefului ANAF.

”Nu vom sări nimic. Vom începe de la cel mai mare, în jos, până la cel mai mic”, a declarat șeful ANAF.

Este promisiunea fermă pe care șeful ANAF o face pentru a aduce bani la bugetul țării.

Instituția a identificat până acum 561.000 de conaționali care, în total, nu pot justifica 20 de miliarde de euro, o inițiativă excelentă, cu influențe occidentale, dar care, pe alocuri, pare a fi pusă în aplicare în cel mai românesc mod posibil.

”Inclusiv de pe Facebook poți să afli pe unde au umblat, ce a făcut, să-i faci niște estimări, să vezi”, a mai declarat șeful ANAF.

”Vă dau un exemplu care s-a câștigat chiar în instanță. Mamă, care avea un alt nume, era greu, dar uitându-se colegii mei la un moment dat pe Facebook cu persoanele respective, a constat că îi spunea la mulți ani la o toamnă în vârstă care avea alții, i spunea la mulți ani mamă, dar e avea alt nume decât îl avea el. Au verificat oameni și au constatat că în urmă cu un an de zile persoana respectiv își mutase 2 apartamente și niște terenuri”, a mai explicat șeful ANAF.

ANAF începe vânătoarea pe Facebook. Cine sunt cei vizați

Cu alte cuvinte, mulți inspectori ANAF se vor transforma în niște veritabili navigatori online. Totuși, fotografiile postate pe social media, de cele mai multe ori, nu reflectă realitatea. Ce se va întâmpla în astfel de cazuri? Pe cine vor verifica, punctual autoritățile?

De la 1 iulie, vor fi demarate controale ample în toată țara. Deocamdată, ANAF va lucra cu personalul existent, urmând ca de la 1 ianuarie 2023, când angajările la stat vor fi deblocate, să fie formate noi echipe care să ne numere banii.

”Da, voi deranja pe foarte multă lume. Aveți dreptate, foarte multă lume vor fi deranjați, dar prefer să le spun în față, prin intermediul dumneavoastră: fiți deranjați că venim după voi!”, a mai avertizat șeful ANAF.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE